POMOĆ U HRANI I SREDSTVIMA ZA HIGIJENU

Servisne informacije

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela rešenje da se izdvoji 36,9 miliona dinara za adaptaciju Službe za mikrobiološku dijagnostiku Instituta za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Nakon više od sedam decenija od kada je otvorena, obezbeđena su sredstva za kompletnu adaptaciju laboratorije u kojoj se obavlja mikrobiološka dijagnostika za sva tri instituta u Sremskoj Kamenici.

U laboratoriji se godišnje uradi oko 10.000 bakterioloških analiza, 4.000 testova na mikrobakterije, 1.500 brzih antigenskih testova i drugih analiza. Ujedno, to je referentna laboratorija za dijagnostiku tuberkuloze za područje cele AP Vojvodine.

Na sednici je doneto rešenje da se Opštini Srbobran usmeri 40 miliona dinara za obnovu i dogradnju dela objekta Doma kulture u Srbobranu.

Pokrajinska vlada je, preko Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine, obezbedila pomoć – hranu i sredstava za higijenu, u vrednosti od 30,8 miliona dinara, za socijalno ugroženo stanovništvo, bolesne, porodice sa više dece, invalide i druga lica koja su se zbog epidemije virusa korona našla u stanju socijalne potrebe. Pomoć je obezbeđena i za narodne kuhinje na teritoriji AP Vojvodine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *