ZLATNIM MEDALJAMA ZA ZASLUGE PREDSEDNIK SRBIJE ODLIKOVAO DR SEKULOVIĆ I POSHUMNO DR BAČVANINA

Gradske vesti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom Dana državnosti Republike Srbije odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i poručio da je Sretenje veliki dan za Srbiju, dan kada se rađala moderna srpska država.

Predsednik Vučić je istakao da je Sretenje naš bukvar i čitanka, vreme preispitivanja, vreme jedinstva našeg naroda, ma gde da živi. On je podsetio da je to dan kada je vožd Karađorđe Petrović podigao ustanak za oslobođenje od Turaka, ali i dan kada je zahvaljujući knjazu Milošu Obrenoviću i Dimitriju Davidoviću Srbija donela moderan i liberalan, vanvremenski Ustav – ispred svog vremena.

– Ovo je praznik svih onih koji vole i žive za svoju Srbiju. Sretenje nadahnjuje naš narod na raspetom Kosovu i Metohiji, daje energiju i našem narodu u Crnoj Gori, neretko zaboravljenom od matice. Čestitam praznik i našem narodu u Republici Srpskoj jer su naši praznici i vaši, i obrnuto. Istom rodu pripadamo i niko nema pravo da nam to oduzme – naveo je predsednik Vučić i naglasio da je ovo praznik koji daje snagu za opstanak srpskog ognjišta, srpskog imena i prezimena, tamo gde je to najteže.

– Hvala junacima našeg doba, koji su Srbiji mnogo dali i živeli ne samo za sebe, nego za nas. Dati Srbiji ne tražeći ništa za uzvrat, ugraditi svoje delo u njeno ime, žrtvovati se za nju – najviše je što neko za života može da uradi i zato Srbija odgovara zahvalnošću i najvećim priznanjem koje može da pruži. Njihova imena biće upisana u večnu knjigu časti, hrabrosti i hvale – poručio je predsednik Vučić laureatima.

Ukazom predsednika Republike Srbije, povodom Dana državnosti, odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja. Međi njima su i dr Nataša Sekulović, anesteziolog Opšte bolnice Sremska Mitrovica koja je odlikovana Zlatnom medaljom za zasluge, dok je poshumno istom medaljom odlikovan dr Anđelko Bačvanin, načelnik odeljenja psihijatrije mitrovačke bolnice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *