SAOPŠTENjE ZA JAVNOST MEDIJSKIH RADNIKA I REGIONALNIH I LOKALNIH MEDIJA SRBIJE

Uncategorized

Udruženja novinara i medijskih radnika: PROUNS, KOMNET, Društvo novinara Niša, Asocijacije radio-televizija Srbije, Društvo novinara Vojvodine i Udruženje medija i medijskih radnika, najoštrije osuđuje jezive pretnje smrću upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću koje su se pojavile na njihovom portalu.

Predstavnici medijskih udruženja podsećaju da su svaki put dizali glas protiv ovakvih i sličnih pretnji i da je to postao manir nedopustiv za razvoj demokratije i novinarstva u društvu poput našeg.

U komentaru na vest pod naslovom “Voditelj Nova S divljao za volanom! Darko Mitrović vozio duplo brže od propisanog ograničenja!” stoji poziv na ubistvo glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

– Dragan J. Vučićević mora biti ubijen. Go*no raspalo udarićemo te kad se najmanje nadaš i gde će najviše da te boli. Gagi sve ima svoj kraj – piše u komentaru na Informerovom portalu osobe koja se potpisuje kao “Orlovi iz Njujorka”.

Udruženja novinara i medijskih radnika pozivaju policiju i tužilaštvo da rade odgovorno i savesno svoj posao i istraže ko stoji iza ove pretnje, kao i da obaveste javnost, a pre svega novinarska udruženja o tome.

Kako prolazi vreme, sve češće su novinari, urednici i medijski radnici izloženi najrazličitijim oblicima nasilne retorike, pa i pretnjama smrću.

To nije atmosfera u kojoj treba da se odvija razvoj i aktuelan rad medija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *