ZA VIKEND MOBILNE EKIPE ZA IMUNUZACIJU PO SELIMA

Gradske vesti

Drugu nedelju za redom, na vakcinalnim punktovima u sremskomitrovačkim selima nastavljena je masovna imunizacija. Među selima gde meštani mogu da se vakcinišu bez prethodne prijave na portal eUprava su i Šašinci. U proteklih nekoliko dana u Šašincima je vakcinisano više od stotinu meštana.

Zdravstvenu ambulantu u Šašincima posetio Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, koji je tom prilikom istakao da je vakcinacija najbolji način da se stekne kolektivni imunitet.

Da su Mitrovčani odgovorni kako prema sebi, tako i prema drugima, potvrđuje podatak da je do sada vakcinisano više od 18 hiljada osoba. Vakcinacija će se i narednih dana nastaviti u mitrovačkim selima.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, posetio je punkt za vakcinaciju u PSC „Pinki“ i podsetio da je Mitrovica među retkim gradovima u kojima je u toku imunizacija bez prethodne prijave i da to građani treba da iskoriste i da se vakcinišu. Tom prilikom je najavljeno da za vikend startuju mobilne ekipe za imunizaciju po mitrovačkim selima, kako bi vakcina bila još pristupačnija svim građanima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *