DEČIJE ODELJENJE MITROVAČKE BOLNICE ZAHVALJUJUĆI AKCIJI HORA SERBIKA I PRIJATELJA ZASIJALO NOVIM SJAJEM

Reportaže

Na inicijativu dirigenta hora Serbika mr Vladimira Opačića i članstva, a uz nesebičnu podršku i pomoć Grada Sremska Mitrovica i Svetlane Milovanović, gradonačelnice, humanitarna akcija za DEČIJE ODELjENjE Opšte bolnice Sremska Mitrovica pokrenuta je svečanim koncertom proslave Svetskog dana horskog pevanja u Sremskoj Mitrovici u decembru 2019. godine. Cilj manifestacije, formiranje i opremanje DEČIJEG KUTKA na odeljenju, ujedinio je mladost i energiju šest amaterskih horova, 100+ horskih pevača iz Šida, Novog Sada i Sremske Mitrovice, veliki broj donatora i sponzora i animirao publiku koja je sam događaj propratila u značajnom broju.


Humanitarna akcija (radovi, opremanje, nabavka…) je usled epidemije Kovid-19 virusa trajala nešto duže tj. završena je u decembru 2020. godine.

– Za godinu dana, zajedno sa svim partnerima, smo prostorno formirali i novim nameštajem kompletno opremili DEČIJI KUTAK (posebna zahvalnost KPZ Sremska Mitrovica), unutra kompletno renovirali Dečije odeljenje (sanacija vlage, kompletni molerski i farbarski radovi, postavka izolacione lamperije… posebna zahvalnost OB Sremska Mitrovica i KPZ Sremska Mitrovica), napravili nove, velike garderobere za bolničku posteljinu i uniforme zaposlenih (KPZ Sremska Mitrovica, hor Serbika od sredstava skupljenih prodajom ulaznica i donacijama građana kupio je novu MEDICINSKU VAGU „NEM“ do 150 kg sa visinometrom, nov ASPIRATOR SUPER VEGA i nov KLINIČKI INHALATOR (donacija RotarAkt kluba Sremska Mitrovica), kupili pakete šarenih bolničkih posteljina i određenu količinu elektronskih toplomera. Takođe smo inicirali akciju „Deca deci“ drugara iz Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“, a u okviru Dečije nedelje 2019 – donacija igračaka, knjiga, bojanki, društvenih igara… za DEČIJI KUTAK.

Primili smo donaciju likovnih radova drugara iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ i njihove nastavnice, a za potrebe „Bajkovite galerije osmeha“ kojima su zidovi hodnika i bolničkih soba kao i DEČIJEG KUTKA oplemenjeni. Takođe smo za „Bajkovitu galeriju osmeha“ primili donaciju šest slika mitrovačke akademske slikarke Jelene Sekulić Voljanek koje predstavljaju deo ilustracija knjige Dragorada Dragičevića „Bajke i priče koje Andersen nije stigao da napiše“, dok smo novčanu donaciju učenika farmaceutskog smera Medicinske škole „Draginja Nikšić“ usmerili za opremanje DEČIJEG KUTKA. Dobili smo najveće i najvrednije partnere – male pacijenate koji nakon izlečenja i odlaska sa odeljenja svoje igračke ostavljaju u DEČIJEM KUTKU za drugare koji će tu doći posle njih. Sa radošću i velikim zadovoljstvom ostvarenim od srca se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ove manifestacije i najvažnije, svim donatorima, sponzorima, ljudima i deci dobre volje koji su prepoznali vrednost ove ideje i pomogli – reči su organizatora ove humanitarne akcije.

Nakon svega, ne zaboravimo. „Sve što dajete drugima dajete sebi!“ Inspirisani davanjem obeležili smo i Međunarodni dan borbe protiv raka dojke 24. 10. 2020. Tim povodom donirali smo 30 pari papuča za pacijentkinje Dispanzera za žene, Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.