DEČIJE ODELJENJE MITROVAČKE BOLNICE ZAHVALJUJUĆI AKCIJI HORA SERBIKA I PRIJATELJA ZASIJALO NOVIM SJAJEM

Reportaže

Na inicijativu dirigenta hora Serbika mr Vladimira Opačića i članstva, a uz nesebičnu podršku i pomoć Grada Sremska Mitrovica i Svetlane Milovanović, gradonačelnice, humanitarna akcija za DEČIJE ODELjENjE Opšte bolnice Sremska Mitrovica pokrenuta je svečanim koncertom proslave Svetskog dana horskog pevanja u Sremskoj Mitrovici u decembru 2019. godine. Cilj manifestacije, formiranje i opremanje DEČIJEG KUTKA na odeljenju, ujedinio je mladost i energiju šest amaterskih horova, 100+ horskih pevača iz Šida, Novog Sada i Sremske Mitrovice, veliki broj donatora i sponzora i animirao publiku koja je sam događaj propratila u značajnom broju.


Humanitarna akcija (radovi, opremanje, nabavka…) je usled epidemije Kovid-19 virusa trajala nešto duže tj. završena je u decembru 2020. godine.

– Za godinu dana, zajedno sa svim partnerima, smo prostorno formirali i novim nameštajem kompletno opremili DEČIJI KUTAK (posebna zahvalnost KPZ Sremska Mitrovica), unutra kompletno renovirali Dečije odeljenje (sanacija vlage, kompletni molerski i farbarski radovi, postavka izolacione lamperije… posebna zahvalnost OB Sremska Mitrovica i KPZ Sremska Mitrovica), napravili nove, velike garderobere za bolničku posteljinu i uniforme zaposlenih (KPZ Sremska Mitrovica, hor Serbika od sredstava skupljenih prodajom ulaznica i donacijama građana kupio je novu MEDICINSKU VAGU „NEM“ do 150 kg sa visinometrom, nov ASPIRATOR SUPER VEGA i nov KLINIČKI INHALATOR (donacija RotarAkt kluba Sremska Mitrovica), kupili pakete šarenih bolničkih posteljina i određenu količinu elektronskih toplomera. Takođe smo inicirali akciju „Deca deci“ drugara iz Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“, a u okviru Dečije nedelje 2019 – donacija igračaka, knjiga, bojanki, društvenih igara… za DEČIJI KUTAK.

Primili smo donaciju likovnih radova drugara iz OŠ „Triva Vitasović Lebarnik“ i njihove nastavnice, a za potrebe „Bajkovite galerije osmeha“ kojima su zidovi hodnika i bolničkih soba kao i DEČIJEG KUTKA oplemenjeni. Takođe smo za „Bajkovitu galeriju osmeha“ primili donaciju šest slika mitrovačke akademske slikarke Jelene Sekulić Voljanek koje predstavljaju deo ilustracija knjige Dragorada Dragičevića „Bajke i priče koje Andersen nije stigao da napiše“, dok smo novčanu donaciju učenika farmaceutskog smera Medicinske škole „Draginja Nikšić“ usmerili za opremanje DEČIJEG KUTKA. Dobili smo najveće i najvrednije partnere – male pacijenate koji nakon izlečenja i odlaska sa odeljenja svoje igračke ostavljaju u DEČIJEM KUTKU za drugare koji će tu doći posle njih. Sa radošću i velikim zadovoljstvom ostvarenim od srca se zahvaljujemo svima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji ove manifestacije i najvažnije, svim donatorima, sponzorima, ljudima i deci dobre volje koji su prepoznali vrednost ove ideje i pomogli – reči su organizatora ove humanitarne akcije.

Nakon svega, ne zaboravimo. „Sve što dajete drugima dajete sebi!“ Inspirisani davanjem obeležili smo i Međunarodni dan borbe protiv raka dojke 24. 10. 2020. Tim povodom donirali smo 30 pari papuča za pacijentkinje Dispanzera za žene, Sremska Mitrovica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *