GERONTOLOŠKI CENTAR U RUMI PRIMER ODGOVORNOG PONAŠANjA TOKOM EPIDEMIJE

Zdravlje

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je Gerontološki centar u Rumi pravi primer odgovornog ponašanja i korisnika i zaposlenih tokom epidemije koronavirusa.

Kisić Tepavčević, koja je sa državnim sekretarom Ministarstva zdravlja Mirsadom Đerlekom posetila pomenuti gerontološki centar, podsetila je na to da su korisnicima te ustanove krajem januara omogućene posete i izlazak.

Ona je izrazila zahvalnost svim korisnicima na strpljenju i poštovanju mera, koje nisu nimalo bile lake, ali su donete isključivo u cilju zaštite njihovog zdravlja.

Ministarka je istovremeno pohvalila i zaposlene u tom gerontološkom centru koji su pokazali veliku odgovornost i požrtvovanost u toku pandemije koronavirusa.

Kisić Tepavčević je naglasila da su u ovoj ustanovi svi korisnici vakcinisani i revakcinisani, kao i da su, u skladu sa epidemiološkim preporukama, organizovane i posete i njihovi izlasci iz ustanova.

Naši najstariji građani svaki dan iznova pokazuju šta znači odgovornost i ljubav prema najmilijima. Oni su više od godinu dana bili u karantinu i nikada se nisu žalili, jer su znali da je takvo ponašanje najbolji način da sačuvaju svoje i zdravlje svojih najbližih, istakla je ona.

Đerlek, koji je tom prilikom korisnicima uručio pakete vitamina, koje je obezbedila država, naveo je da je Srbija od samog početka izabrala ozbiljnu strategiju za borbu protiv koronavirusa.

Prema njegovim rečima, ovo je još jedna u nizu mera pomoći najranjivijoj populaciji, koja je pokazala veliku disciplinovanost kada je u pitanju vakcinacija.

Državni sekretar je naveo podatak da je u Beogradu vakcinisano 70,2 odsto starijih od 65 godina, a u Srbiji milion i 51 hiljada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *