PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU SA SVIH NIVOA VLASTI

Gradske vesti

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić boravila je danas u radnoj poseti Sremskoj Mitrovici. Ministarka je zajedno sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović, En Godfri, suprugom ambasadora Amerike i Valeri Norman, suprugom ambasadora Kanade posetila nekoliko mitrovačkih ustanova kulture, kao i izložbu Udruženja građana Zlatno runo. Poseta je za cilj imala promovisanje podrške ženskom preduzetništvu u segmentu zanatstva i kulturnog turizma.

Tokom posete Sremskoj Mitrovici ministarka Matić istakla je da resorno ministarstvo veliku pažnju posvećuje razviju, održanju i promovisanju starih zanata, koji treba da zauzmu visoko mesto na mapi srpskih turističkih proizvoda.

Prve radionice pustovanja su zahavljujući NALED-u održane još 2015. godine i od tada je veliki broj nezaposlenih žena dobilo sertifikate za rad u ovoj staroj tehnici. Podrška lokalne samouprave i dobra saradnja sa svim organima svakako će doprineti tome da predmeti od vune koje stvaraju članice Udruženja Zlatno runo budu vidljiviji i dostupniji široj populaciji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *