U TOKU PRIJAVE UČESNIKA ZA HUMANITARNI KONCERT „PESMOM ZA ŽIVOT“

Gradske vesti

Humanitarni koncert pod nazivom „Pesmom za život“ biće održan u utorak 25. maja, na Trgu Ćire Milekića, ispred biblioteke. Akcija se realizuje sa ciljem prikupljana novčanih sredstava za dalje lečenje naših sugrađanki Nataše Nedić i Teodore Matić.

Planirano je da koncert počne u 16 časova nastupima dečijih horova, zatim bi se predstavile vokalne grupe, solisti, bendovi, horovi i grupe starijih izvođača. Svako od prijavljenih učesnika će se predstaviti programom u trajanju od 10 do 15 minuta, a do sada je prijavljeno preko 20 učesnika: dečiji horovi, vokalne grupe, vokalni sastavi i solisti iz osnovnih škola, horovi Krančević, Arodisi, Polifonika, Irida, ali i pojedinci kao što su Aleksandra Padrov, Todora Stojinović, Aleksandar Ciganović, Jefimija, Sara Buček i drugi. Prijava je u toku i trajaće do petka, 21. maja.

Organizatori koncerta su Udruženje „Bingo“ i Udruženje lepih umetnosti „Arodisi“, čiji horovi su proteklog vikenda osvojili i nagrade na 20. Međunarodnom festivalu horske muzike „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini. Ansambl „Arodisi“ je nosilac zlatne medalje, a „Polifonika“ dve srebrne medalje.

Humanitarni koncert se realizuje uz tehničku podršku Biblioteke „Gligorije Vozarović“ i Centra za kulturu Sirmijumart, kao i brojnih prijatelja velikog srca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *