SUTRA NA GRADSKOM TRGU HUMANITARNI KONCERT ZA NATAŠU I TEODORU

Gradske vesti

Humanitarni koncert „Pesmom za život“, sa ciljem prikupljana novčanih sredstava za dalje lečenje Nataše Nedić i Teodore Matić biće održan u utorak, 25.maja u 16 časova. Organizatori su Udruženje „Bingo”, koje vodi Luka Ivanić i Udruženje lepih umetnosti „Arodisi”, koje vodi Isidora Skuratović. Humanitarni koncert se realizuje uz tehničku podršku Biblioteke “Gligorije Vozarović”, Centra za kulturu “Sirmijumart” i brojnih prijatelja velikog srca.

Nataša Nedić (32) je majka dvoje dece od sedam i četiri godine i već tri godine vodi borbu za život jer boluje od rijetkog i veoma agresivnog karcinoma grlića materice, neuroendokrinog tipa. S obzirom na to da oko jedan odsto žena oboli od ovog tipa lečenje je, najblaže rečeno, otežano. Karcinom je dijagnostikovan u aprilu 2018. godine kada je i prvi put operisana. Nakon operacije primenjena je šestociklusna hemioterapija, a samo četiri meseca nakon završetka poslednjeg ciklusa, u maju 2019. godine bolest se vratila na više mesta, između ostalog i na oba plućna krila. Usledila je i druga operacija. Nataša je imala tumore u abdomenu, jedan je težio dva kilograma, na jajniku, na oba uretera i preko 20 tumora na oba plućna krila. U julu 2019. godine izvađen je tumor od dva kilograma i brojne metastaze iz abdomena. Svakih 21 dan Nataša prima terapiju koja košta 3.000 evra. Trenutno je na pola puta do izlečenja. Nataši se može pomoći i putem Fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 723 i pošaljimo SMS na 3030.

Teodora Matić je devojčica koja je u aprilu napunila 6 godina. Rođena je hitnim carskim rezom zbog komplikacija tokom porođaja. Imala je obmotanu pupčanu vrpcu oko grudnog koša, dobila je sepsu, ostala bez kiseonika i spletom okolnosti njen mozak je pretrpeo oštećenje. Dijagnostifikovana joj je spastična kvadriplegija, tj. oblik cerebralna paraliza kod koje se gubi upotreba celog tijela. Imala je operaciju kičme kako bi sprečili spazam u nogama i dr. Roditelji je vode na svakodnevne fizikalne terapije, kod defektologa a planirana je i operacija strabizma. Neophodna im je hodalica i posebno odelo koje pravilno drži telo. Jedan tretman vežni košta 84.000 dinara i to za samo 6 meseci.
Teodori se može pomoći i putem fondacije Budi human slanjem SMS poruke: Upišimo 490 i pošaljimo SMS na 3030.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *