SUSRET GLJIVARA I TARTUFARA

Poljoprivreda

Nakon što je održano prvo polaganje za tartufare u Sremskoj Mitrovici u subotu 22. maja, u organizaciji Mikološko-gljivarskog saveza Srbije, a u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i Agencijom za ruralni razvoj, dan kasnije, u nedelju 23.maja, održan je i skup gljivara i tartufara na Fruškoj gori, na izletištu Letenka.

Ova manifestacija, pod nazivom „Dani gljiva i tartufa“, organizovana je od strane Udruženja tartufara „Tragač“, kao i Udruženja gljivara „Lisičarka“. Manifestacija je okupila ne samo gljivare i tartufare, nego i brojne druge ljubitelje prirode i stručnjake u ovoj oblasti, a svi zajedno su mogli da prisustvuju postavci izložbe, zatim tzv. gljivarskoj šetnji, potom determinaciji gljiva, a za kraj i gljivarskom ručku.

Manifestaciju su, između ostalih, posetili prof.dr. Ljubinko Rakonjac, predsednik odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije, Tomislav Janković, narodni poslanik i Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica koje je u ime Agencije pružila podršku manifestaciji i izrazila nadu da će se ista organizovati i ubuduće.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *