MOŽETE BEZBEDNO NA PLAŽU, SAVSKA VODA ISPRAVNA ZA KUPANJE

Gradske vesti


Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ Sremska Mitrovica obaveštava građane o rezultatima analize savske vode, koju je izvršio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Analiza savske vode je izvršena 30.juna i to na tačkama uzorkovanja: Reka Sava – Mala plaža, Reka Sava – Početak plaže, Reka Sava – „Dispanzer“.

Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima odgovara zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Mole se sugrađani da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

A evo i nekoliko preporuka za zdravstveno bezbedno kupanje: izbegavati ronjenje, gnjuranje, prskanje, skakanje i gledanje u vodi; prilikom ulaska u vodu postepeno se rashladiti; obavezno se tuširati čistom vodom sa tuševa nakon izlaska iz savske vode; vršiti nadzor nad kupanjem male dece (u plićaku je voda najzagađenija); posle jake kiše i oluje ne
kupati se dva do tri dana; zabraniti pristup domaćim životinjama; ne sedeti na vlažnom pesku već na prostirkama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *