RADIONICA NA TEMU REŠAVANJA PROBLEMA ANIMALNOG OTPADA

Gradske vesti

Prva radionica za rešavanje animalnog otpada za teritoriju grada Sremska Mitrovica veoma je uspešno održana u četvrtak, 8. jula. Radionica je podržana od strane UNDP-a, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica.

Na prvoj, od dve predviđene radionice, su se okupili veterinari, veterinarski inspektori, farmeri, komunalne službe kojima su se obratili gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, predstavnik odeljenja za cirkularnu ekonomiju Privredne Komore Srbije Nebojša Vraneš i menadžer projekta Dušan Filimonović.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Privredne komore Srema i Agencije za ruralni razvoj, kao i direktor najveće i najmodernije kafilerije u Srbiji Energozelena iz Inđije. Predavači na radionicu su bili Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu sa temom „Sporedni proizvodi životinjskog porekla“, načelnik Zoohigijene pri JKP Komunalije Srećko Čupić sa temom „Uloga Zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza“, kao i Dušan Filimonović, projektni menadžer sa temom „Android aplikacija za evidentiranje odlaganje otpada životinjskog porekla sa korisničkim uputstvom“. 

Sledeća radionica će se održati u oktobru i na njoj je planirano da budu pozvana samo individualna gazdinstva stočara sa teritorije Grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *