NOVI KONKURS ZA MITROVAČKE POLJOPRIVREDNIKE, GRAD SUBVENCIONIŠE DEO PREMIJE OSIGURANJA USEVA

Gradske vesti

Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica raspisala je konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za premiju osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja u 2021.godini. Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja – ratarske, povrtarske, voćarske, vinogradarske proizvodnje i umatičenih životinja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Dušica Pavlović direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica pozvala je sve zainteresovane da konkurišu.

– Konkurs je otvoren do 15. novembra 2021. godine, a iznos sredstava koji je opredeljen za dodelu po ovom konkursu iznosi 2,7 miliona dinara. Po jednoj prijavi maksimalan iznos sredstava je 20.000 dinara, odnosno procentualno 20 odsto od uplaćene premije osiguranja koje su naših poljoprivrednici uplatili na ime premije osiguranja. Sve potrebne informacije moguće je dobiti u Agenciji za ruralni razvoj, gde će im ujedno i zaposleni pomoći prilikom popunjavanja obrasca. Ovo je mera koja se primenjuje godinama unazad, prošle godine su poljoprivrednici pokazali veliku zainteresovanost, imali smo preko 300 prijava i za te namene je tada izdvojeno 2,2 miliona dinara – izjavila je Pavlović.

Podsticaji se utvrđuju u procentualnom iznosu od vrednosti plaćene premije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na premiju neživotnog osiguranja. Maksimalni iznosi sredstava za subvencionisanje dela plaćene premije osiguranja poljoprivrede po jednoj prijavi iznosi 20.000 dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, koja se nalaze u aktivnom statusu, i koja su kod društva za osiguranje osigurana od rizika.

Sredstva po ovom konkursu mogu se koristiti kumulativno sa podsticajnim sredstvima koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede za istu namenu.

Dodatne informacije u vezi konkursa mogu se dobiti u prostorijama Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica ili putem telefona 022/610-573.

Tekst konkursa, i konkursna dokumentacija mogu se preuzeti na internet stranici Agencije www.arrsm.rs ili u prostorijama Agencije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *