URUČENI UGOVORI VREDNI 42 MILIONA DINARA O SUBVENCIJAMA ZA ZAPOŠLJAVANJE U VOJVODINI

Servisne informacije

U Pokrajinskoj vladi danas su dodeljeni ugovori korisnicima sredstava po javnim konkursima za oblast zapošljavanja – za samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova, koje je za tekuću godinu raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

Tri javna konkursa u oblasti zapošljavanja u potpunosti su usaglašena sa merama koje za ove oblasti predviđa Nacionalna služba za zapošljavanje.

Na osnovu navedenih konkursa, Sekretarijat je opredelio ukupno 42 miliona dinara za zapošljavanje i radno angažovanje ukupno 182 lica.

Ugovore je korisnicima svečano uručio pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević. On je istakao da je koncept Sekretarijata, koji je podržala Pokrajinska vlada, upravo efikasan način za očuvanje radnih mesta i otvaranje novih, kao i plan da se osnivaju nova preduzeća i da se sprovođenjem javnih radova na lokalnom nivou utiče na jačanje kolektivne svesti o društvenoj odgovornosti.

– Današnja dodela je realizacija ideje da se prezentujete vi, koji ste ispunili sve uslove. Zahvaljujem i Nacionalnoj službi, koja je primala zahteve, obrađivala ih i pomogla nam da dođemo do ovog ishoda. Ključno je zajedništvo, jer smo u potpunosti na istom zadatku u sprovođenju Nacionalne strategije zapošljavanja, koju je usvojila Vlada Republike Srbije, i pratimo mere koje sprovodi NSZ na pokrajinskom nivou. Svako radno mesto nam je važno i za svako radno mesto ćemo se boriti – rekao je sekretar Ivanišević, istakavši da će lično do kraja godine obići sve korisnike koji su dobili sredstva kako bi se uverio u njihov namenski utrošak.

Sekretarijat je na konkursu za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, koji je vredan 22 miliona dinara, stavio poseban akcenat na uslov da poslodavac tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme. Dodeljena je 61 subvencija, za zapošljavanje ukupno 88 lica.

Na konkursu za samozapošljanje dodeljeno je 60 subvencija, a pravo podnošenja zahteva ostvarila su nezaposlena lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje koja su završila obuku iz preduzetništva po planu i programu NSZ ili druge odgovarajuće organizacije.

Naposletku, u okviru konkursa za sprovođenje javnih radova na teritoriji Vojvodine, za civilni sektor, obezbeđeno je pet miliona dinara, a sredstva su namenjena socijalnim i humanitarnim delatnostima i za održavanje javne infrastrukture. Subvencionisan je 21 projekat i radno su angažovana 34 nezaposlena lica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *