MEGA PREDSTAVILA TIM I DRESOVE ZA NOVU SEZONU!

Sport

Košarkaški klub Mega Basket je u veseloj atmosferi na timskom fotografisanju  predstavio ekipu za sezonu 2021/22, a istom prilikom, promovisani su i novi dresovi kluba. Mega će novu sezonu, kao i svih prethodnih, ući sa izuzetno mladim i talentovanim timom sa prosekom od 20,5 godina, pri čemu je najstariji igrač ekipe Dejšon Smit sa 26 godina, pa će trener Vladimir Jovanović pred sobom imati još jedan veliki i lep izazov da mladu ekipu izvede na pravi put, kao što je to bio slučaj i prethodne sezone.

Ekipu će na terenu predvoditi kapiten Luka Cerovina, a pored njega u sastavu za predstojeću sezonu su i Nikola Jović, Malkolm Kazalon, Karlo Matković, Boriša Simanić, Dejšon Smit, Aleksander Balcerovski, Matej Rudan, Nikola Đurišić, Nikola Kočović, Mladen Vujić i Samson Ružencev, dok će Mihailo Mušikić i Luka Bogavac pored Mege, nastupati na dvojnu licencu i za OKK Beograd.

U stručnom štabu Mega Basketa će pored trenera Vladimira Jovanovića i generalnog menadžera Gorana Ćakića, još biti i pomoćni treneri Vule Avdalović, Đorđe Ilić i Dejan Pejić, kondicioni trener Marko Sekulić, fizioterapeut Miloš Savić, doktor Uroš Stanković, dok će posle odlaska u igračku penziju, na mestu tim menadžera ekipe biti Milenko Tepić.

Pored velikog broja mladih i taletnovanih igrača, zaštitni znak kluba već dugi niz godina su atraktivni dresovi, pa će u narednoj sezoni igrači Mege nastupati u pink-lila kombinaciji dresova sa rukavima.

Posle sjajne prošle sezone u kojoj je po prvi put ostvaren plasman u finale plej-ofa Superlige, uz novi plasman u finale Kupa Radivoja Koraća i osvojeno 6. mesto u ABA ligi, afirmisani su novi mladi igrači, među kojima su i Filip Petrušev, koji je pored MVP priznanja u regionalnom takmičenju, izabran na NBA draft a potom nastavio karijeru u prvaku Evrolige ekipi Efesa, kao i Marko Simonović koji je posle izbora na NBA draftu 2020. godine, ovog leta nastavio karijeru u NBA ekipi Čikago Buls.

I u predstojećoj sezoni KK Mega Basket očekuju brojni izazovi, a prvi u nizu će biti u nedelju 26. septembra od 12 časova kada će u Hali sportova Ranko Žeravica dočekati podgoričku ekipu SC Derby u okviru prvog kola ABA lige.

Foto: Mega Basket/Ivica Veselinov

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *