MITROVAČKI ĐACI U PROJEKTU „AKADEMIJA ZA PRIRODU“

Gradske vesti

WWF, svetska organizacija za zaštitu prirode, započela je novi ciklus Akademije za prirodu i ove godine okuplja 15 osnovnih i srednjih škola iz Srbije i Bosne i Hercegovine, i sedam zaštićenih područja iz obe zemlje. Učesnici će kroz rad sa iskusnim mentorima i edukatorima učiti više o temama kao što su biodiverzitet, zaštićena područja, ekosistemske usluge, kulturno nasleđe, upravljanje projektima, aktivno građanstvo, komunikacija i promocija, sa ciljem da se na taj način uključe u aktivnu i kreativnu zaštitu prirode.

Asocijacija učeničkih parlamenata osnovnih i srednjih škola iz Sremske Mitrovice priključila se ovom projektu, koji traje celu školsku godinu. Partner na projektu je Specijalni rezervat prirode Obedska bara.

WWF Adria sprovodi Akademiju za prirodu u okviru regionalnog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“. Projekat je fokusiran na unapređenje upravljanja zaštićenim područjima, koja su važna za očuvanje biološke raznovrsnosti zemalja Zapadnog Balkana i socio-ekonomski razvoj lokalnih zajednica. Projekat finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *