GRADONAČELNICA MILOVANOVIĆ POSETILA ŠKOLE I VRTIĆE POVODOM DEČIJE NEDELJE

Obrazovanje

„Dečija nedelja“ pod sloganom „Dete je dete da ga volite i razumete“ u sremskomitrovačkim predškolskim i školskim ustanovama obeležena je nizom aktivnosti.

Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice i Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje, posetili su nekoliko predškolskih i školskih ustanova sa teritorije Grada.

Gradonačelnica Milovanović je posetila mališane iz predškolske ustanove „Stonogica“, a oni su joj postavljali zanimljiva pitanja, dok su  učenici Osnovne škole „Jovan Popović “ iz Velikih Radinaca  organizovali  likovnu koloniju. 

Važnost očuvanja životne sredine pokazali su učenici Osnovne škole   „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice, koji su zajedno sa gradonačelnicom Milovanović  i načelnikom Đurićem posadili su drvo Hrasta lužnjaka.  Time je najavljen početak akcije ozelenjavanja školskih dvorišta sa teritorije Grada, u saradnji sa JP „Vojvodina Šume“. 

Gradonačelnica  Milovanović i načelnik  Đurić prisustvovali su i „Reviji jesenjih šešira“, koju su organizovali učenici Osnovne škole „Boško Pakovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovci, dok su  u Predškolskoj ustanovi  „Zvezdica“  odgledali priredbu,  povodom „Revije torti“. Potom su u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“ bodrili učenike, za koje je organizovan sportsko – takmičarski dan.

Obilazeći svoje najmalađe sugrađane, gradonačelnica je istakla da kroz aktivnosti kojima se obeležava „Dečija nedelja“ saznajemo koje su potrebe, prava i obaveze naših najmlađih sugrađana, a velika važnost je u tome što se učenici uče toleranciji, razvijaju sportski duh i solidarnost, što je prevencija vršnjačkog nasilja. 

Dodala je i to da će Grad Sremska Mitrovica nastaviti da radi na poboljšanju uslova u svim svojim obrazovnim ustanovama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *