MIROVIĆ: VUČIĆEV KONKRETAN PLAN ZA OBNOVU SVIH REGIONALNIH BOLNICA U VOJVODINI POČEO DA SE REALIZUJE U KIKINDI I SUBOTICI

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Horgošu, pored Subotice, najavio novu veliku investiciju u zdravstvo Vojvodine – rekonstrukciju subotičke bolnice, vrednu 40 miliona evra.

Želim da naglasim da je ovo izuzetno važna vest i primer kako se rezultati koje je Srbija poslednjih godina postigla na ekonomskom planu prenose i na druge oblasti života.

Zdravstvo u Vojvodini je deo konkretnog plana predsednika Vučića za narednih pet godina na osnovu kojeg će Vlada Srbije uložiti novac u rekonstrukciju gotovo svih bolnica u Vojvodini.

Jasno možemo da vidimo odgovornost za sve krajeve naše zemlje i za sve oblasti života i rada. Danas je zdravstvo centralni prioritet i to smo već pokazali konkretnim ulaganjem u Klinički centar Vojvodine i posebno u novu kovid bolnicu na Mišeluku kraj Novog Sada.

Vojvodina je deo velikog nacionalnog plana i sugurno je da imamo mnogo razloga za veliki optimizam i zajednički rad.

Za nekoliko meseci kada počnu radovi na rekonstrukciji bolnice u Subotici, baš kao što su pre mesec dana počeli i u kikindskoj bolnici, moći ćemo još jednom da kažemo da se razlikujemo od svih drugih koji su vodili javne poslove u Srbiji.

Ključnu razliku prave jasan plan i još jasnija konkretna dela iza kojih stoji politika predsednika Srbije.

Sve što smo zajedno uradili ostaće kao delo koje će koristiti i generacije posle nas.

Rekonstrukcija subotičke bolnice, koja je u pripremi, još je jedan simbol uspeha Srbije i svih njenih građana.

Predsednik Pokrajinske vlade
Igor Mirović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *