ZA JAČANJE TURISTIČKIH KAPACITETA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA 16 MILIONA DINARA

Poljoprivreda

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas predstavnicima 12 gradova i opština u AP Vojvodini ugovore vredne 16 miliona dinara za unapređenje i razvoj ruralne infrastrukture u cilju jačanja turističkih kapaciteta poljoprivrednih gazdinstava.

Božić je kazao da je za ovu namenu opredeljeno 28 miliona dinara, ali da nisu sva sredstva potrošena.

– Za sledeću godinu planiran je isti budžet za unapređenje ruralne infrastrukture, ali i za smeštajne kapacitete – rekao je Božić i pozvao lokalne samouprave da iskoriste ovu mogućnost za unapređenje turističkih kapaciteta u svojim sredinama.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu nastaviti da pruža podršku poljoprivrednim gazdinstvima da prošire svoju delatnost na oblast turizma.

Kako je još istaknuto, resorni sekretarijat se kontinuirano bavi brendiranjem poljoprivrednih gazdinstava, u smislu prodaje sa kućnog praga. U vezi s tim, do sada je pokrenuta kampanja promocije sireva proizvedenih u AP Vojvodini, a namera je da se ona proširi i na druge poljoprivredene proizvode.

Na konkursu Sekretarijata novac je dodeljen za izradu ili ažuriranje projektno-tehničke dokumentacije važne za unapređenje turističke ponude lokalne samouprave i prodaju poljoprivrednih proizvoda. Podržana je i izrada projekta turističke signalizacije i signalizacije poljoprivrednih gazdinstava koja se bave prodajom proizvoda sa kućnog praga, a oštine su dobile sredstva za postavljanje nove ili obnovljene signalizacije.

Ove godine podržani su projekti gradova Kikinde, Subotice i Zrenjanina, kao i opština Žabalj, Opovo, Kanjiža, Alibunar, Temerin, Titel, Pećinci, Irig i Stara Pazova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *