BUDŽET ZA NAREDNU GODINU RAZVOJNI

Gradske vesti

Odbornici Skupštine Grada Sremska Mitrovica većinom glasova usvojili su budžet Grada za 2022.godinu. Gradska kasa biće uvećena za četiri odsto u odnosu na ovu godinu i budžet će iznositi oko 3,6 milijardi dinara.

Usvojen budžet za 2022. godinu doprinosiće daljem razvoju grada kroz kapitalne projekte.

Po rečima Duška Šarkoškovića, načelnika Gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj, budžet grada za 2022. godinu iznosiće oko 3,6 milijardi dinara. U tu cifru je uračunat i eventualni kredit za tekuću likvidnost u iznosu od 100 miliona dinara, ukoliko bude bilo potrebno za prvi kvartal, kada su prihodi budžeta značajnije manji, ali isto tako je uračunat i u rashodovanu stranu, jer će se vratiti u toku kalendarske godine.

– Trenutno se gradi fiskulturna sala u Osnovnoj školi „Jovan Popović“, radi se na projektnoj dokumentaciji za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, u planu je i rekonstrukcija mitrovačkog pozorišta, a uz to grad će imati više manjih projekata u oblasti putnih mreža, infrastrukture, kanalizacije. Takođe, predviđena su i sredstva za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Opšte bolnice uz izgradnju novih bolničkih blokova – izjavio je Šarošković.

Grad Sremska Mitrovica u 2022. godinu ulazi sa 100 miliona dinara prenesenih iz 2021. godine. Ta sredstva su opredeljena budžetom i trošiće se namenski za projekte koji se nastavljaju, kao i za projekte koji započinju u 2022. godini.

Zaključno sa novembrom 2021. godine isplaćen je dug Apoteke Sremska Mitrovica, što rasterećuje budžet za narednu godinu.

Realizacija tekućeg budžeta ide po planu i izvršenje gradskog budžeta za 2021.godinu biće viši u odnosu na prethodnu godinu.

Mitrovčani su ove godine bili odgovroni, te jhe procenat naplate poreza na imovinu preko 90 odsto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.