SREMSKA KORPA TRADICIONALNIH PROIZVODA U PONUDI TURISTIČKOG INFO CENTRA

Gradske vesti

Završna konferencija „Unapređenje održivosti malih proizvođača Srema na regionalnom tržištu, kroz Sremsku korpu tradicionalnih proizvoda” koje finansira Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede održana je na Salašu Isailovi. Na konferenciji su predstavljeni rezultati i aktivnosti na projektu, kao i planovi za narednu godinu.

Sremska korpa tradicionalnih proizvoda osmišljena je u cilju povezivanja svih sremskomitovačkih lokalnih prozvođača i formiranja gradskog suvenira. Ona će se naći u ponudi Turističkog info centra čije je otvaranje zakazano za 27. decembar.

Program Ujedinjenih nacija za razvoj globalna organizacija koja se zalaže za promene i povezuje države sa znanjem, iskustvom i resursima kako bi se omogućio bolji život ljudi prisutna je u 170 zemalja sa kojima radi na pronalaženju  rešenja za globalne i nacionalne razvojne izazove.  Sremska Mitrovica dobila je podršku UNDP kroz odobren grant projekat „Korpa sremskih tradicionalnih proizvoda” koji realizuje Ruralni centar Sova iz Sremske Mitrovice.

Korišćenjem održivih lokalnih kapaciteta unapređuje se kvalitet života lokalnog ruralnog stanovništva i promoviše potencijal mitrovačkog ruralnog područja. Turistički kapaciteti našeg Grada biće takođe promovisani i svi koji dođu mogu da vide i da kupe sve što je tradicionalno vezano za ovaj kraj.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *