BASTA: SISTEM SPORTA NE MOŽE DA FUNKCIONIŠE BEZ SPORTSKIH RADNIKA

Sport

Više od jedanaest hiljada vrhunskih sportskih stručnjaka, među kojima su Vujadin Boškov, Stevan Sekereš, Milorad Stanulov, Božidar Maljković, Dušan Ivković, Moka Slavnić, Mirko Novosel, Zoran Gajić, Stevan Horvat, Gordana Perkučin, Mile Isaković, Momir Ilić, deo su velike porodice stručnjaka koji su u proteklih sedam decenija prošli kroz proces stručnog osposobljavanja u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta.

Sportskim stručnjacima i sportskim radnicima koji su ove godine završili stručno osposobljavanje u Zavodu, u Pokrajinskoj vladi uručena su uverenja za stečeno zvanje sportsko-operativnog trenera, sportskog učitelja, organizatora bezbednosti u sportu, sportskog posrednika i sportskog menadžera.

Uverenja su im uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta dr Danijel Župić.

Čestitajući im na znanju koje su stekli, sekretar Basta je istakao da sistem sporta ne može da funkcioniše bez sportskih radnika.

– Bez dobrih trenera nećemo imati ni vrhunske sportiste i zato mi je drago što ste danas ovde u ovolikom broju. Siguran sam da ćete u narednom periodu preneti znanje koje ste stekli na naše mlade sportiste i da ćete zajedno postizati vrhunske rezultate – kazao je Basta.

On je zahvalio timu Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta koji godinama prati i testira naše sportiste i vodi računa o njima.

– Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu planira da u partnerstvu sa Zavodom i Sportskim savezom Vojvodine realizuje program edukacije još 200 sportskih stručnjaka – rekao je Basta dodavši da će to znatno doprineti razvoju sporta u AP Vojvodini.

Direktor Zavoda dr Danijel Župić čestitao je sportskim trenerima i stručnjacima koji su danas postali deo velike porodice.

On je istakao značaj podrške koju Zavod godinama dobija od Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata, koji prepoznaju da je osposobljavanje stručnih kadrova veoma važno za podizanje kvaliteta rada u sportu i za unpređenje sistema sporta u našoj zemlji.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Sportskog saveza Vojvodine, pokrajinskih granskih saveza i sportskih organizacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *