DRAGANA MILOŠEVIĆ: DOSLEDNI SVOJIM PRINCIPIMA SNAŽNO PODRŽAVAMO MEDIJE

Društvo

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević ocenila je danas, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare, da je i u ovoj, kao i u prethodnih pet godina, koliko je prošlo od formiranja aktuelne Pokrajinske vlade sa predsednikom Igorom Mirovićem na čelu, obezbeđena kontinuirana i snažna podrška medijima, kao i izuzetno korektna saradnja između medijskih kuća i pokrajinske administracije.

Uz želju da se i naredne godine dobro sarađuje s medijima, Miloševićeva je podsetila na to da je od početka mandata aktuelne Pokrajinske vlade, tačnije od 2016. godine, davana snažna finansijska podrška medijskim kućama i da je, primera radi, budžet za 22 lista na osam manjinskih jezika tada iznosio 264 miliona dinara, a da je danas 390 miliona, s tim što ukupan budžet namenjen javnom informisanju ove godine iznosi 460 miliona dinara, a to je činjenica koja govori o trajnom opredeljenju Pokrajine za podršku medijima.

– Zahvaljujući energiji, entuzijazmu, planovima i ambicijama predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i zajedničkim projektima Republičke i Pokrajinske vlade, i naredna godina, kao i one posle nje, biće godine pune posla kako za vas u medijima, tako i za nas, koji te projekte realizujemo. Uz želju da nas sve služi dobro zdravlje i u godini pred nama, koja će takođe imati tih izazova, Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i budžetskom sufinansiranju medija i dalje će se držati striktnog neuplitanja u uređivačku politiku, a svi članovi Pokrajinske vlade i nadalje će biti otvoreni i transparetni za medije, pa čak i kada su kritike u pitanju, jer i one su dobrodošle – naglasila je Miloševićeva.

Prema njenim rečima, taj nivo podrške projektnom sufinansiranju biće zadržan i u predstojećoj godini.

– U 2022. godini i dalje ćemo biti vaši partneri u istrajavanju, trudu, zalaganju i ovo je prilika da vam u ime cele Pokrajinske vlade i u lično ime na svemu tome i zahvalim – navela je Dragana Milošević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *