ZA MERE ZAPOŠLJAVANJA U 2022. GODINI 47,5 MILIONA DINARA

Društvo

Pokrajinska vlada donela je danas Pokrajinski akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu, kojim se definišu ciljevi i prioriteti politike zapošljavanja i utvrđuju mere koje će biti realizovane kako bi se omogućilo održivo povećanje zaposlenosti u Pokrajini.

Za realizaciju mera zapošljavanja u 2022. godini obezbeđeno je 47,5 miliona dinara, i to za subvencije nezaposlenim licima za samozapošljavanje, subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, javne radove i stručnu praksu.

Kako se u ovom planskom dokumentu navodi, prioriteti politike zapošljavanja u ovoj godini jesu podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenje stope nezaposlenosti, veće ulaganje u ljudske resurse poboljšanjem obrazovanja i obuka, kao i maksimalno korišćenje Edukativnog centra, s ciljem da se uskladi ponuda i potražnja na tržištu rada, te promovisanje socijalne inkluzije i jednakih mogućnosti na tržištu rada.

Pri izradi Pokrajinskog plana zapošljavanja uzeti su u obzir strateški pravci i ciljevi Strategije zapošljavanja u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, kao i ciljevi, prioriteti i planirane aktivnosti usvojenih nacionalnih strategija i razvojnih dokumenata.

Na današnjoj sednici izdvojeno je 24,2 miliona dinara za finansiranje energetske sanacije objekta sportske hale u Gajdobri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *