TAMARA MILKOVIĆ PREDSEDNICA NEFORMALNE ZELENE ODBORNIČKE GRUPE

Politika

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je konstitutivna sednica neformalne Zelene odborničke grupe Skupštine Grada Sremska Mitrovica. Za predsednicu je izabrana Tamara Milković, koja je istakla da je cilj organizovanja ove odborničke grupe umrežavanje i povezivanje civilnog sektora i odbornika koji zajedno treba da rade na očuvanju i unapređenju zaštita životne sredine.

Trenutno je 15 odbornika pristupilo ovoj neformalnoj Zelenoj odborničkoj grupi i to odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije

– Mi ćemo kroz tribine, seminare i aktivnost pod nazivom „zelena stolica“, ugostiti predstavnike civilnog društva i privrede, kao i narodne i pokrajinske poslanike, članove zelenih odborničkih grupa. Naša želja je da naš grad bude grad sa 0 otpada, grad koji će ići ka održivom razvoju, uspostavljanju energetske efikasnosti i verujemo da možemo da budemo reper za sve ostale u Srbiji – izjavila je Milković.

Formiranje neformalne Zelene odborničke grupe jedna je od aktivnosti programa „Zajedno za aktivno građansko društvo“. U okviru tog programa Grad Sremska Mitrovica sprovodi projekat „Održivi razvoj za sve, platforma za lokalni dijalog“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.