OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE PREDSTAVIO TIM ZA ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE U PEKINGU 2022, MARKO VUKIĆEVIĆ NOSI ZASTAVU SRBIJE NA CEREMONIJI OTVARANJA

Sport

Na konferenciji za medije održanoj putem video konferencije, predstavljeno je dvoje sportista Srbije koji će nastupati za Srbiju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022. Sa medijima su razgovarali alpski skijaši, Nevena Ignjatović i Marko Vukićević, kao i predsednik i generalni sekretar OKS, Božidar Maljković i Đorđe Višacki.

Medijima se prvo obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković koji je istakao da je Olimpijski komitet Srbije opredeljen da kroz svoje programe stimuliše razvoj zimskih sportova uz pomoć nadležnih državnih institucija i partnera.

– Neveni i Marku u ime Olimpijskog komiteta Srbije želim mnogo uspeha na njihovim četvrtim, odnosno trećim Olimpijskim igrama. Siguran sam da će kada izađu na zahtevne staze u Kini, dati sve od sebe i to je ono što od njih očekujemo. Ukoliko tako budu uradili, verujem da ćemo svi biti zadovoljni njihovim rezultatima – istakao je predsednik Maljković.

Nakon toga, prisutnima su se obratili Nevena i Marko, koji su govorili o svojim očekivanjima na Zimskim olimpijskim igrama, pripremama i trenutnoj formi.

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović istakla je da joj je nedavna povreda koju je doživela na treningu pred trku Svetskog kupa u Kortini donekle promenila planove za nastup u Kini.

– Moj plan je bio da nastupim u tri discipline na ovim Olimpijskim igrama, ali imajući u vidu da bi startovanje u veleslalomu predstavljalo veliki rizik, obzirom na ovaj pad, odlučili smo da nastupim u spustu i u alpskoj kombinaciji. Daću sve od sebe da budem spremna za svoj nastup na svojim četvrtim Olimpijskim igrama. Navikli smo da funkcionišemo u okolnostima korona virusa i apsolutno ćemo biti fokusirani na naše nastupe. Radujem se nastupu i daću sve od sebe – rekla je Nevena Ignjatović.

Marko Vukićević je istakao optimizam pred polazak u Kinu i sreću što je u prilici da nastupa na svojim trećim Olimpijskim igrama.

– Ja sam poslednje dve godine svaki dan radio na tome da se vratim na skije i ove Zimske olimpijske igre u Pekingu su bile moj glavni cilj. Nakon svega što mi se dogodilo, činjenica da sam uspeo da se kvalifikujem je moja lična velika pobeda. Ja sam spreman i uzbuđen što ću otvoriti ove Igre za našu zemlju. Predstavljaćemo našu zemlju na najbolji način i ostavićemo naše srce na terenu. Ja ću na ovim Igrama nastupati u dve discipline, a to su spust i superveleslalom. Ja nemam običaj da pre početka takmičenja pričam mnogo o rezultatskim predviđanjima, ali ću dati svoj maksimum i verujem da će to biti dovoljno za dobar rezultat – rekao je naš najbolji alpski skijaš Marko Vukićević.

– Marko Vukićević biće nosilac zastave Srbije na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. Naša prvobitna ideja je bila da našu zastavu zajedno nose Nevena i Marko, ali imajući u vidu nove okolnosti, Marko će sam nositi zastavu Srbije na Nacionalnom stadionu u Pekingu – rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.

Višacki je izneo informacije vezane za nastup naših sportista na predstojećim Igrama, navodeći da je uprkos izuzetno komplikovanim Covid protokolima domaćina, naša Misija pripremila sve kako bi naša delegacija spremno i bez problema učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama u Kini. Generalni sekretar je naglasio da je prethodnica misije već otputovala u Peking kako bi obavila neophodne pripreme za nastup naših sportista.

Marko Vukićević će otputovati u Peking već danas, kako bi se adekvatno pripremio za svoj  nastup koji ga očekuje 6. februara. Nevena će se Marku pridružiti nešto kasnije, te ona prema sadašnjem planu putuje 5. februara za Peking.

Prvi će na sneg, prema rasporedu, izaći Marko Vukićević, koji će već drugog dana Zimskih olimpijskih igara (6. februara) nastupiti u disciplini spust. Kompletan raspored takmičenja naših sportista na Zimskim olimpijskim igrama 2022. nalazi se na sledećem linku: https://oks.org.rs/raspored-takmicenja-tima-srbije-peking-2022.

Predstavljena je i nova kolekcija zvanične opreme Olimpijskog tima Srbije koju je napravila poljska kompanija OTCF sa svojim brendom 4F, kao i odevna kombinacija koju će naši sportisti nositi na Ceremoniji otvaranja ZOI 2022.

FOTO: Olimpijski komitet Srbije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *