MITROVICA UČINILA PRVI KORAK KA DOBIJANJU GRADSKOG STADIONA

Gradske vesti

Predlog odluke o donošenju izmena i dopuna plana detaljne regulacije prostornog bloka između ulica Arsenija Čarnojevića, Kuzminska, Zmaj Jovina i Svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici, još jedna je od tačaka koja je usvojena  na 19. sednici Skupštine grada. 

Kako je rekla Mirjana Vašut, direktorka JP za poslove urbanizma, reč je o ciljanoj izmeni u prostornoj celini A koja je predviđena za sportske terene i sportske objekte u javnoj nameni.

“Kako bi se ovaj prostor bolje koristio u smislu objekata koji treba da prate postojeće sportske objekte, kao što je hala i bazen, sa smeštajnim kapacitetima za smeštaj sportista i onih koji dolaze u naš grad na takmičenja, pripreme, dobili smo nalog od našeg osnivača Grada Sremska Mitrovica, da samo u toj prostornoj celini A sada bude definisan prostor za izgradnju objekata u ostaloj nameni”, rekla je Vašut i dodala da važeći plan ostaje isti, osim u delu gde će se izvršiti parcelizacija, formirati parcela za izgradnju objekta, kao i izgraditi pristup saobraćajnice kako bi pristup bazenu bio bolji.  

Na sednici je usvojen i  predlog odluke o donošenju PDR kompleksa gradskog stadiona u zoni Kazneno popravnog zavoda. 

Kako je istakla Mirjana Vašut, novi plan detaljne regulacije doneće razvoj severnog dela Sremske Mitrovice.

Kada je reč o o izradi Plana detaljne regulacije Centralnog gradskog groblja u gradu na Savi, Vašut je naglasila da je postojeći plan imao koncept komunalnih sadržaja, sa kombinacijom grobnih polja i zelenih površina parkovskog karaktera, a novim planom formiraće se saobraćajnice koje će mogućiti bolji pristup groblju, biće izgrađeni sanitarni objekti , kao i objekti za smeštaj mašina za uređenje groblja.

Na poslednjoj Sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica, usvojen je i predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije centralnog bloka sa parkom u selu Čalma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *