RASPISANI KONKURSI ZA SPORTSKU INFRASTRUKTURU, RAZVOJ SPORTA I OMLADINSKE POLITIKE U 2022. GODINI

Sport

– Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u 2022. godinu ulazi sa ukupnim budžetom od 465,5 miliona dinara, što je dvostruko više nego prethodne godine – izjavio je resorni sekretar Dane Basta na konferenciji ze medije na kojoj su najavljeni ovogodišnji konkursi u oblastima sporta i omladine.

Kako je istakao, za razvoj sportske infrastrukture u 2022. godini izdvojeno je 120 miliona dinara, a konkurs za odgovarajuće projekte otvoren je od 1. februara do 1. maja.

– Lokalne samouprave u ovoj godini imaju na raspolaganju tri puta više novca za projekte unapređenja sportske infrastrukture. Time je Pokrajinska vlada pokazala da vodi računa o razvoju sporta i sportske infrastrukture i nadam se da ćemo zajedno sa opštinama uraditi prave stvari u ovoj oblasti – kazao je Basta.

U okviru konkursne linije za razvoj sistema sporta, ove godine je najviše novca izdvojeno za doprinos razvoju sporta, pa će sportske organizacije i klubovi za svoje projekte i programe na raspolaganju imati 43,6 miliona dinara. Taj konkurs traje od 1. februara do 1. aprila.

Za međunarodne manifestacije izdvojeno je 20 miliona dinara, a za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta šest miliona dinara. Oba konkursa otvorena su od 1. februara do 1. aprila.

Dvostruko više sredstava ove godine namenjeno je i za afirmaciju žena u sportu, ukupno osam miliona dinara. Konkurs za prijavljivanje projekata traje od 1. februara do 1. marta.

I u sektoru omladinske politike u 2022. godini na raspolaganju će biti više sredstava nego ranijih godina.

Basta je kazao da je za konkurs za sprovođenje omladinske politike izdvojeno 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade četiri miliona, te tri miliona za Fond za talente.

– Cilj je da više ulažemo u omladinski sektor, koji je u proteklom periodu bio zapostavljen – naveo je Basta i dodao da je plan da se u svakoj opštini osnuje ili osnaži kancelarija za mlade kako bi omladinski sektor u Pokrajini mogao bolje da funkcioniše.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *