OBELEŽENO 156 GODINA SREMSKOMITROVAČKE BIBLIOTEKE

Gradske vesti

Sremskomitrovačka Biblioteka „Gligorije Vozarović“, obeležila je 156 godina svog postojanja. Tim povodom upriličen je prigodan program, u okviru kojeg su nagrađeni najverniji čitaoci i saradnici. Takođe, ova ustanova je svojim sugrađanima darovala i besplatno učlanjenje. 

Prema rečima direkora Slobodana Kekića, tokom protekle nedelje organizovane su brojne akcije, među kojima je  i dan besplatnog učlanjenja, koji je već postao tradicija. “U sredu smo napravili pravi potez, sugrađani su se učlanili kod nas u Biblioteku, preko 800 sugrađana se učlanilo“ rekao je Kekić i dodao da se nada da će se na taj način podići svest građana o čitanju. 

U Biblioteci se tokom godine organizuju brojni događaji. Popularišu se knjige i čitanje, čuvaju i digitalizuju stare i retke knjige, neguje zavičajni identitet naše zajednice, te se kroz saradnju sa predškolskim i školskim ustanovama stvara i neguje čitalačkla publika.

Biblioteka “Gligorije Vozarović” osnovana je 4. februara 1866. godine. Najstarija je ustanova u gradu. Prvobitno je bila smeštena u gostionici kod „Zelenog venca“.  Danas je smeštena u tri fizički odvojene prostorije u centru Sremske Mitrovice i šest ogranaka u okolnim selima. 

Ukupan fond Biblioteke broji preko 130 hiljada knjiga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *