MIROVIĆ: BEZBEDNOST DECE MORA BITI PRIORITET

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas, nakon obilaska Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Novom Sadu, koji je nastao iz Fondacije „Tijana Jurić“, da je neophodno da se svi još jače ujedinimo u borbi za očuvanje prava na bezbednost i život naše dece.

– Ovo je važna oblast koju moramo da stavimo u prvi plan. Zahvaljujući nekadašnjoj Fondaciji, danas Centru za nestalu i zlostavljanu decu, i njihovim inicijativama i sugestijama, mnogo toga je učinjeno kako bi ova oblast postala vidljivija. Zahvaljujući tome su 2015. godine usvojene promene odgovarajućih zakona tako da nadležni organi mogu brže reagovati kada je reč o prijavama za nestanak dece – izjavio je Mirović.

On je istakao da će i u delu inicijative za izmene odgovarajućih zakona koje se odnose na postavljanje sistema „Amber alert“ za brzo obaveštavanje o nestanku dece, ova organizacija imati punu podršku Pokrajinske vlade.

– Očekujem da ćemo u najskorije vreme imati i taj dodatni, društveni i tehnološki odgovor koji savremeno društvo može da pruži kada je reč o brzini reagovanja na prijavu nestanka deteta – naveo je Mirović.

U narednom periodu, kako je najavio, Pokrajinska vlada će finansirati projekte Centra koji se odnose na saradnju sa centrima za socijalni rad kada je reč o programima prevencije, rada sa porodicama i decom u riziku.

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić uručio je predsedniku Miroviću zahvalnicu zbog toga što je, kako je naveo, i lično i kao predsednik Pokrajinske vlade, zadužio ovu organizaciju, koja je zahvaljujući toj podršci realizovala brojne programe.

– Počastvovan sam što sam dobio zahvalnicu Centra iz ruke jednog velikog borca čiji rad podržavam od prvog dana zbog toga što je sa svojim saradnicima učinio mnogo kako bi se unapredila ova važna oblast i tako će biti i u budućnosti“, rekao je Mirović.

Predsednik Centra Igor Jurić rekao je da se ta organizacija bavi bezbednošću dece, problemom nestale i zlostavljane dece.

– Naše ambicije su da Centar dobije svoje prostorije gde će raditi sa decom u riziku, da svoj doprinos vezan za bezbednost dece na internetu podigne na još viši nivo i da registar nestalih lica dobije još bolju formu u okviru koje bi zaživeo sistem „Amber alert“ – za brzo obaveštavanje o nestanku decu – izjavio je Jurić istakavši da se Mirović, pomažući Centru, zalaže za dobrobit dece naše zemlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *