PROMOCIJA ODBOJKE ZA OSNOVCE

Sport

U fiskulturnoj sali Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” u Sremskoj Mitrovici održane su sportske aktivnosti u svrhu promocije odbojke za učenike osnovnoškolskog uzrasta, a u organizaciji GŽOK „Srem” Sremska Mitrovica.

Gradski ženski odbojkaški klub pokrenuo je inicijativu popularizacije ženske odbojke na teritoriji Grada Sremske Mitrovice za uzrats od trećeg do šestog razreda.

– Za pravilan razvoj kluba jako je bitno da ima dobre i zdrave osnove koje se prave u osnovnim školama. U Zmajevoj školi prošlog septembra smo ponovo pokrenuli školu odbojke Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem”. Sve više i više dece nam dolazi, tako da smo jako zadovoljni razvojem ovog našeg centra. Danas smo okupili i prvi tim koji raditi sa ovim devojčicama, zato što svaki mali sportista ima svog nekog idola. Njihovi idoli su devojke koje igraju u prvom timu jer dolaze na naše utakmice superlige, gledaju, prate i pomažu nam tako što rade kao hvatači lopti, tako da su to njihovi idoli i danas će njihovi idoli raditi s njima. To jedna jako lepa stvar u smislu promovisanja same odbojke u gradu i pospešivanja što većeg kvantiteta dece da bi dobili jednog dana kvalitet i da bi održali tu našu superligu koju igramo. Tražimo među ovim devojčicama buduće igračice iz Sremske Mitrovice koje će to jednog dana postati i nositi taj klub dalje u najvišem rangu takmičenja u Srbiji – izjavio je Slobodan Stojilković, predsednik GŽOK „Srem”.

Podršku ovoj akciji pružila je i lokalna samouprava, a promociji škole odbojke prisustvovao je zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport Zoran Miščević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *