KONSTITUISAN SAVET ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA U NADLEŽNOSTI AP VOJVODINE

Društvo

U Pokrajinskoj vladi konstituisan je Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima u nadležnosti AP Vojvodine, na sednici kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović.

Cilj Saveta je podsticanje, organizovanje i usklađivanje poslova bezbednosti saobraćaja na osnovu Zakona kojim se uređuje bezbednost saobraćaja na putevima, a sve u cilju smanjenja broja poginulih i nastradalih.

Prioritet rada biće zone škola i predškolskih ustanova u svim lokalnim samoupravama, a kako je istaknuto, u toku je postupak pregleda 500 zona škola i projektovanja 300 zona kako bi se povećala bezbednost dece.

Dogovoreni su naredni koraci u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja, u koordinaciji sa lokalnim samoupravama, poput analize stanja i kritičnih tačaka na teritoriji svih gradova i opština u Vojvodini, te praćenja i iniciranja preventivnih i drugih aktivnosti u ovoj oblasti.

Na sednici je rečeno da je od 2017. godine Pokrajinska vlada, preko Sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, sa više od 220 miliona dinara podržala preko 150 projekata ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu.

Istaknuto je i to da će izrađena Studija obeležja bezbednosti saobraćaja na području AP Vojvodine, pored osnovnih analiza ove oblasti i predloga mera, ujedno činiti i naučno-stručni osnov za izradu Strategije bezbednosti saobraćaja AP Vojvodine.

Na današnjoj sednici član Saveta Endre Šurjan imenovan je za koordinatora za saradnju sa Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *