REGION VOJVODINE DOBIO NOVOG ČLANA PREDSEDNIŠTVA

Gradske vesti

Treća redovna skupština Nacionalne asocijacije kancelarije za mlade je održana ovog vikenda od 4. do 6. marta u Vrnjačkoj banji. U radnom delu Skupštine izabrani su predsednik i članovi predsedništva.

Za predsednika Nacionalne kancelarije za mlade izabran je Džemaludin Paučinac, direktor KZM Novi Pazar, koji je i do sada obavljao tu funkciju, a za članove predsedništva Ana Nejković – KZM Pirot (region Istok), Marija Đoković – KZM Kragujevac (region centralna Srbija), Ivan Miljković – KZM Beograd, Ivan Stamenić KZM Ivanjica (region Zapad), Biljana Matić – KZM Sremska Mitrovica (region Vojvodina) i Aleksandar Stojanović – KZM Leskovac (region Jug).

Želja celog tima je da u budućnosti nastavimo sa delovanjem koje će doprineti ostvarivanju ciljeva:

  • Postojanje funkcionalne Kancelarije za mlade u svim lokalnim samoupravama
  • Unapređenja pravnog okvira i opštih uslova za razvoj lokalnog institucionalnog sistema omladinske politike u Republici Srbiji
  • Razvoj i unapređenje lokalne omladinske politike u gradovima i opštinama na teritoriji Republike Srbije kroz rad Kancelarija za mlade
  • Ostvarivanje zajedničkih interesa opština i gradova u oblasti lokalne omladinske politike
  • Jačanje kapaciteta opština i gradova za ostvarivanje nadležnosti i pružanje usluga mladima
  • Zastupanje zajednički utvrđenih interesa svojih članova, a posebno u postupku donošenja zakona i drugih akata od značaja za unapređenje kvaliteta života mladih u Republici Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *