DAN ŽENA OBELEŽEN U SREMSKOJ MITROVICI

Gradske vesti

Uz najlepše dečije osmehe, pesmu i poklone, Dan žena, 8. mart, obeležen je i u Sremskoj Mitrovici. Mališani iz Predškolske ustanove “Pčelica” okupili su se na Gradskom trgu kako bi svojim mamama, bakama i tetkama uručili poklone koje su vredno pripremali sa svojim vaspitačicama. 

Takođe, u okviru obeležavanja Dana žena, deca iz objekta „Đurđevak“ posetili su gradonačelnicu Svetlanu Milovanović i tim povodom uručili joj poklone, koje su sami napravili.  Gradonačelnica ih je ugostila u Gradskoj kući sa svojim saradnicama.  

Gradonačelnicu je posetila i „mala“ gradaonačelnica Marija Majstorović.

Ove godine Dan žena obeležen je pod sloganom “Sve na svetu rodila je majka”, a u Sremskoj Mitrovici ovu akciju tradicionalno organizuje Predškolska ustanova “Pčelica”, uz podršku lokalne samouprave. 

U obeležavanju Dana žena učestvovala su deca najstarijih grupa iz objekata “Maja”, “Bubamara”, “Leptirić”, “Đurđevak” i “Maslačak” iz Sremske Mitrovice.  Akciji su se pridružili i mališani iz laćaračkog vrtića koji su se okupili u centru sela, kao i i mališani iz Mačvanske Mitrovice, koji su svoje mame, bake i tetke dočekali na pešačkom mostu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *