KOMPLETNO OBNOVLJEN GREBENSKI PUT

Servisne informacije

Rehabilitacijom poslednje i najugroženije deonice – od Crvenog čota do Zmajevca – završena je kompletna obnova Grebenskog puta na Fruškoj gori. Za radove na ovoj deonici Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, izdvojila preko 292 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić, prilikom današnjeg obilaska ove deonice novog puta u dužini od šest kilometara, na delu raskrsnice sa državnim putem drugog b reda-313, izrazio je zadovoljstvo što je rekonstrukcija uspešno i na vreme završena, i što je na ovaj način dobijeno preko 20 kilometara kvalitetnog puta na padinama Fruške gore.

– Veoma sam zadovoljan što smo, kako je predsednik Mirović obećao na početku mandata, završili rehabilitaciju najugroženijih delova Grebenskog puta, na korist svih građana. Za realizaciju ovog projekta iz pokrajinskog budžeta do sada smo izdvojili skoro 857 miliona dinara, od čega je za finansiranje ove poslednje deonice, od Crvenog čota do Zmajevca, na konkursu Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Opštini Irig dodeljeno nešto više od 292 miliona dinara – istakao je Bjelić.

Podsetivši na to da su rekonstruisane i deonice Banstol – Odmaralište Elektrovojvodine – Iriški venac, resorni sekretar je naglasio da se uređenjem fruškogorskih saobraćajnica posebno doprinosi i razvoju turizma, te da će ovaj način biti olakšan dolazak do svih destinacija na Fruškoj gori.

Današnjem obilasku prisustvovali su i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.