FESTIVAL PLESA “SIRMIUM DANCE NOW” OKUPIO VIŠE OD 700 UČESNIKA

Gradske vesti

Okupivši  više od 700 učesnika, tradicionalni Festival plesa „Sirmium Dance Now” održan je u PSC “Pinki” u Sremskoj Mitrovici. Ovogodišnji, 12. po redu, Festival plesa počeo je defileom učesnika, a mnogobrojna publika imala je priliku da uživa u različitim koreografijama veštih plesača.

Organizator Festivala je  Plesni klub „Sirmium dance” i  Studio modernog i klasičnog baleta „Olena”.

Kako je rekla organizatorka Festivala, Svetlana Olena Rimac, ovo takmičenje se već 12. godina održava pod istim imenom. 

– Ovo nam je 12. festival pod ovim imenom, a plesno takmičenje u Sremskoj Mitrovici prvi put je bilo organizovano 1993. godine.Ssledeće godine ćemo da proslavimo 30 godina – sa ponosom je istakla Olena Rimac.

Dodajući da Festival ne bi postojao bez ogromne podrške Gradske uprave, PSC “Pinki”, kao i Sportskog saveza Grada, Olena Rimac je rekla da  svima duguje veliku zahvalnost. 

– Zahvaljujući Gradskoj upravi, PSC ,,Pinki” i naravno nezaobilaznom Sportskom Savezu Grada Sremska Mitrovica, bez njih ovaj festival ne bi mogao da postoji. Drago mi je da uspevamo da okupimo veliki broj takmičara, prisutno je oko 700 takmičara, izvešće se više od 160 koreografija. Došli su nam gosti iz Beograda, Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, iz Republike Srpske: Modriča, Doboj, Bijeljina, sa svih strana i drago mi je da je moj festival, kažem mo,j jer ovde stvarno ulažem najveći deo sebe, opstao sve ove godine, pogotovo što smo i u vreme korone uspeli da ga organizujemo – rekla je Rimac.

Na Festivalu plesa „Sirmium Dance Now” nastupala su deca u svim uzrasnim kategorijama. Učesnici festivala nagrađeni su medaljama, diplomama, peharima za grupe i formacije. Prvoplasirani solisti nagrađeni su peharima, dok su svi  ostali takmičari nagrađeni medaljama. Dodeljene su i  specijalne nagrade, u vidu vaučera za besplatan odlazak na međunarodne festivale koji će se održati  u Riminiju, Pragu i Istanbulu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *