POKRAJINSKA VLADA OBEZBEDILA 151 MILION DINARA ZA PREVOZ SREDNJOŠKOLACA

Obrazovanje

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš uručio je danas ugovore u vrednosti od 151 milion dinara predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u AP Vojvodini, a sredstva su namenjena za regresiranje prevoza 19.649 učenika srednjih škola koji svakodnevno putuju u međugradskom saobraćaju od mesta stanovanja do škole i nazad.

– Podatak da u Vojvodini ima blizu dvadeset hiljada učenika koji srednje obrazovanje stiču svakodnevnim putovanjem u drugo mesto odnosno opštinu, da imamo decu – putnike koji moraju da prevale veće razdaljine kako bi došli na časove i vratili se potom kući, prirodno pobuđuje naše naročito interesovanje i želju da pomognemo koliko je to u našoj moći – rekao je Sakalaš.

Konkurs za regresiranje prevoza srednjoškolaca raspisuje se počev od 2002. godine, od kada su izdvojena znatna sredstva za te namene, čime se šalje poruka podrške i roditeljima i deci.

– Opštine su – u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima – opredeljivale određeni iznos u svojim budžetima, a nadležni sekretarijat dodelio je sredstva do punog iznosa koji im je potreban. Ovaj konkurs nam je veoma bitan i dosledno ćemo nastaviti da podržavamo sve jedinice lokalne samouprave u regresiranju prevoza za nesmetano školovanje naših učenika i učenica – putnika u Vojvodini – poručio je sekretar Sakalaš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *