MIROVIĆ: ZA OBNOVU VRTIĆA, ŠKOLA I DOMOVA UČENIKA 175 MILIONA DINARA

Obrazovanje

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika, za šta je iz pokrajinskog budžeta opredeljeno 175 miliona dinara.

Na nivou osnovnog obrazovanja sredstva u visini od 121 milion dinara dodeljena su za 41 ustanovu, 37 miliona dinara je opredeljeno za deset srednjih škola, za tri učenička doma 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara.

– Zajedno sa ovim ulaganjima, od 2017. godine za ove namene Pokrajinska vlada je opredelila gotovo milijardu dinara. Radili smo planski, štedeli novac na drugim poljima i izdvajali za projekte i investicije u najznačajnijim oblastima života, među kojima je i obrazovanje. Vlada Srbije je uporedo s tim radila i na poboljšanju položaja prosvetnih radnika i svih koji rade u ovoj oblasti – izjavio je predsednik Mirović.

Sredstva će, između ostalog, biti izdvojena za zamenu stolarije, sanaciju sanitarnih čvorova i krovne konstrukcije, energetsku sanaciju objekata, rekonstrukciju elektroenergetskih instalacija i instalacija za zagrevanje objekata, kao i za druge radove u cilju poboljšanja uslova za njihovo korišćenje.

– Podrška Pokrajinske vlade ostaće dosledna i konkretna s jasnom namerom da u narednim godinama bude sve veća i izraženija – kako bi predškolci i učenici osnovnih i srednjih škola u Vojvodini imali najbolje moguće uslove za školovanje – izjavio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *