BESPLATAN ULAZ NA 32. FESTIVAL NOVE RUSINSKE PESME „RUŽIN VRT“

Zabava

Ulaz na 32. festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“ koji će biti održan 8. maja u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) je besplatan uz ulaznicu. Ulaznice se mogu preuzeti na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta od danas, 26. aprila. Na ovaj način Radio-televizije Vojvodine, kao organizator festivala dodatno
doprinosti očuvanju kulture i tradicije u godini kulture grada Novog Sada.

– Drago mi je da će Srpsko narodno pozorište biti mesto gde će biti održan festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“, jer on i zaslužuje da bude tu posle 32 godine postojanja. Ovo je festival, koji istovremeno predstavlja muziku, ali i oba orkestra naše medijske kuće: Veliki narodni orkestar i Veliki tamburaški orkestar, i time neguju kulturu i tradiciju jednog naroda, a pozorište mu daje dodatno svečanu notu – istakao je Aleksandar Dujin, pomoćnik direktora za muzičku produkciju RTV.

Ove godine će na festivalu biti predstavljeno 15 novih komopozicija u pratnji dva orkestra. U revijalnom delu festivalske večeri, nastupiće i Mihajlo Budinski, koji je već tri godine favorit publike.

– Slobodno mogu reći da je naš san dosanjan. Zato što u godini kada je Novi Sad prestonica kulture festival nove rusinske pesme „Ružin vrt“ posle 32 godine može da prenese muziku, kulturu i tradiciju Rusina njenim poštovaocima, i to na velikoj sceni Jovan Đorđević u SNP. Na ovaj način grad Novi Sad i SNP su nam ukazali poverenje, a mi ćemo biti na visini zadatka – objasnila je urednica festivala Zlatica
Njaradi.

Festival će se uživo prenostiti na Trećem programu Radija na 97, 100 i 107,1 megaherca, Drugom programu Radio televizije Vojvodine, kao i putem interneta na sajtu rtv.rs u odeljku Program uživo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *