PROJEKAT ODVAJANJA KUĆNOG OTPADA U PUNOM JEKU

Gradske vesti

Projekat odvajanja kućnog otpada je u punom zaletu. Cilj projekta je povećanje stope reciklaže u četiri regionalna centra za upravljanje otpadom u Srbiji na 15 odsto u naredne dve godine.

Projekat se sprovodi u ukupno sedamnaest gradova i opština u Srbiji, i realizuje ga Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije uz pomoć Evropske Unije i Vlade Kraljevine Švedske.

Partneri na projektu su: JKP „Komunalije“, Regionalna deponija Srem-Mačva i Grad Sremska Mitrovica. Papir, plastika, metal i staklo od sada imaju svoje mesto! Projektom odvajanja kućnog otpada Sremska Mitrovica unaprediće svoj sistem upravljanja otpadom.

Investicijom Evropske unije u Sremskoj Mitrovici obezbeđeno je: dva vozila za prikupljanje odvojenog otpada; 7.521 plavih kanti za individualna domaćinstva za odvajanje reciklabilnog otpada; 133 kontejnera (plave boje) za papir, plastiku i metal; 112 kontejnera (žute boje) za sakupljanje stakla.

U okviru Projekta realizuje se i ZELENA NEDELjA. Istovremeno sa startom Evropske zelene nedelje, 30. maja na centralnom trgu u Sremskoj Mitrovici zvanično počinje realizacija Projekta odvajanja kućnog otpada – ODVAJAMO.

Građani Sremske Mitrovice, jedne od najnaprednijih opština kada je reč o zaštiti životne sredine, upoznaće se sa projektom i njegovim značajem uz prigodan program i zabavu koju će obezbediti najmlađi sugrađani u saradnji sa JKP „Komunalije“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *