ZA STIPENDIJE NAJTALENTOVANIJIM SPORTISTIMA U VOJVODINI NAJVIŠE NOVCA DO SADA

Sport

Najtalentovanijim sportistima u Vojvodini, uzrasta od 14 do 20 godina, i sportskim stručnjacima danas su u Pokrajinskoj vladi uručeni ugovori o stipendiranju, za šta je obezbeđeno ukupno 24 miliona dinara.

Ugovore je uručio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, koji je istakao da su ove godine 33 granska saveza konkurisala za stipendiranje ukupno 180 mladih sportista.

– Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu odobrio je stipendije za 95 najtalentovanijih sportista, od kojih je šest u Razvojnom programu Olimpijskog komiteta. Sportski savezi su kandidovali i 31 trenera, od kojih će Sekretarijat finansirati usavršavanje 24 sportska stručnjaka. Ovo je najveći broj stipendiranih mladih sportista od 2012. godine – istakao je Basta. On je dodao da je ove godine izdvojeno i najviše novca do sada za ovaj projekat – 18 miliona dinara za stipendije mladih sportista i šest miliona dinara za usavršavanje trenera u našoj pokrajini.

Sekretar Basta je izneo podatak da je ukupan godišnji neto iznos stipendija za sportiste u Razvojnom programu OKS preko 332.000 dinara, a za ostale stipendiste blizu 160.000 dinara.

– Pokrajinska vlada na ovaj način pokazuje da prepoznaje vaš potencijal. Trudićemo se da u narednom periodu izdvojimo još više novca za talentovane sportiste i trenere, jer ste svojim zalaganjem zaslužili podršku. Siguran sam da ćete nastaviti da ′ostavljate srce na terenu′, postižete nove uspehe i da ćete u jednom trenutku dostojno zameniti naše vrhunske sportiste na olimpijskim igrama, evropskim i svetskim prvenstvima – rekao je Basta, uz posebne čestitke roditeljima stipendista na istrajnosti u okviru ovog značajnog zadatka.

Program „Sportski talenti Vojvodine“, kako je Basta podsetio, ima poseban značaj jer ima cilj da identifikuje mlade sportske talente, prati njihove rezultate, testira ih u Pokrajinskom zavodu za sport i medicinu sporta i pravovremeno ulaže u njihov razvoj i napredak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *