MIROVIĆ: ZA 38 PROJEKATA SPORTSKE INFRASTRUKTURE 120 MILIONA DINARA

Sport

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava, škola i sportskih centara za finansiranje 38 projekata u oblasti izgradnje, održavanja i opremanja sportskih objekata u AP Vojvodini, za šta je izdvojeno 120 miliona dinara.

Realizacijom tih projekata unapređuje se školska sportska infrastruktura, javni sportski tereni i centri dostupni svim građanima, kao i trenažni centri namenjeni vrhunskim sportistima.

Predsednik Mirović podsetio je na to da je formiranjem Pokrajinske vlade 2016. godine, pri Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, formiran Sektor za upravljanje infrastrukturnim projektima, čija je nadležnost razvoj sportske infrastrukture.

– Od 2016. godine do danas putem ovih javnih konkursa u sportsku infrastrukturu uloženo je gotovo 730 miliona dinara za 422 projekta. Iz godine u godinu sredstva za ove namene su sve veća, jer želimo da pored velikih gradova, koji su bili i ostali sportski centri, i u manjim sredinama stvorimo uslove za razvoj sporta unapređenjem sportske infrastrukture – izjavio je predsednik Mirović izrazivši očekivanje da u toku ove godine počne izgradnja nove sportske dvorane u Novom Kneževcu.

Između ostalog, putem ovog konkursa, sredstva su izdvojena za opremanje rukometnog terena u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki, adaptaciju postojeće atletske staze u Adi, održavanje košarkaških terena u Sportskom centru „Tikvara“ u Bačkoj Palanci, sanaciju parketa u fiskulturnoj sali u OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, zamenu sportskog parketa u velikoj sali hale „Mostonga“ u Sportskom centru „Soko“ u Somboru, zamenu sportskog parketa u Centru za fizičku kulturu „Drago Jovović“ u Vrbasu.

Sredstva su odobrena i za projekat održavanja poda u sali OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu, održavanja košarkaškog i rukometnog terena u Rumi, zamenu stolarije u sali OŠ „Vuk Karadžić“ u Deronjama, investiciono održavanje svlačionica u Sportsko-rekreativnom centru „Jedinstvo“ u Novom Bečeju, investiciono održavanje košarkaškog terena u Senti i za druge projekte.

– Ulaganje u sportsku infrastukturu veoma je značajno zato što brojni svetski i evropski asovi poput Ivane Španović, Nikole Jokića, Dušana Tadića i braće Milinković Savić potiču iz Vojvodine, i mi bi kao društvo trebalo da im vratimo dug i stvorimo mnogo bolje uslove da svetu podarimo nove sportske šampione. Ulaganjem u ovu oblast imaćemo mnogo bolje rezultate, zdraviju decu, zadovoljnije navijače i još veći broj sportista poznatih u svetu koji će doprineti afirmaciji sporta i ugledu Srbije – rekao je predsednik Mirović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *