PODRŠKA POKRAJINSKE VLADE UDRUŽENjU RODITELjA DECE SA AUTIZMOM

Društvo

Predsednik Igor Mirović i članovi Pokrajinske vlade prisustvovali su donatorskoj večeri koju organizuje Udruženje roditelja dece sa autizmom „Moj svet“ radi izgradnje Centra za autizam.

Reč je o Centru koji će omogućiti boravak, ranu dijagnozu i tretmane u lečenju obolelih od autizma.

– Nastojimo da zajedno sa Udruženjem i lokalnim samoupravama realizujemo ovaj važan projekat. Želimo da obezbedimo adekvatan objekat sa specijalnim programima, kako bismo na najbolji način pomogli deci sa autizmom – izjavio je predsednik Mirović.

Kroz ovu akciju, želimo da podstaknemo društvo i javnost da je zajednička odgovornost svih nas da pomognemo i deci i njihovim roditeljima, dodao je Mirović.

– Ovo je početak zajedničke borbe i prvi korak ka realizaciji ovog projekta. Sledi pronalaženje odgovarajuće lokacije za izgradnju Centra i obezbeđivanje sredstava za finansiranje ovog projekta i to je inicijativa na koju smo se sa zadovoljstvom odazvali – izjavio je predsednik Mirović i istakao da su podršku Udruženju dali i članovi Pokrajinske vlade.

Zastupnica Udruženja Dušica Jaćimović izjavila je da je upravo ovo udruženje i osnovano radi podrške kako deci koja imaju probleme sa autizmom tako i njihovim roditeljima jer u našoj zemlji ne postoji sistemsko rešenje za osobe sa autizmom koje u potpunosti zavise od roditelja.

– Ovo je projekat od izuzetne važnosti, Centar za autizam je nephodan, potrebna nam je višestruka podrška i plan nam je da na jesen započnemo sa izgradnjom Centra – izjavila je Dušica Jaćimović.

Donatorskoj večeri prisustvovali su i potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i pokrajinski sekretari Dragana Milošević, Predrag Vuletić, Zoran Milošević i Nenad Ivanišević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *