POKRAJINSKA VLADA IZDVOJILA SREDSTVA ZA OTVARANJE NOVA 174 RADNA MESTA

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović dodelio je danas ugovore u oblasti zapošljavanja po osnovu konkursa za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova.

Reč je o sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja na osnovu Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja u AP Vojvodini za 2022. godinu, koji je Pokrajinska vlada usvojila početkom godine, kako bi se omogućilo povećanje zaposlenosti u Pokrajini.

– U proteklih šest godina sprovodili smo, u skladu sa nacionalnim planom ubrzanog ekonomskog razvoja, sve mere koje su dovele do rasta zaposlenosti. Radi ilustracije, 2016. godine u Vojvodini smo na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje imali 165.000 nezaposlenih, a danas ih je oko 95.000 – izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, ove godine uvećana su sredstva za samozapošljavanje, za javne radove, za podršku poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za obavljanje stručne prakse diplomaca sa prosekom iznad 9,50.

– Zahvaljujući ovim merama Pokrajinske vlade, 174 lica iz Vojvodine ove godine su dobila posao i šansu da zajedno sa svojim porodicama grade budućnost. Nastavićemo da se borimo za što veći broj zaposlenih u Vojvodini jer je to jedan od najvažnijih pokazatelja uspeha društva – naveo je Mirović.

Predsednik je najavio da će u narednim danima i preko Razvojne agencije Vojvodine biti izdvojena značajna finansijska sredstva koja će obezbediti novu opremu za preduzeća u Vojvodini što će omogućiti očuvanje postojećih i kreiranje novih radnih mesta kao i sredstva putem konkursa u resornom sekretarijatu.

Preko Sekretarijata za privredu i turizam danas su dodeljeni sledeći ugovori:

– za finansiranje javnih radova podržani su projekti 22 udruženja u okviru kojih je angažovano 50 nezaposlenih lica, i za te namene je utrošeno 7,4 miliona dinara;

– za pokretanje sopstvenog biznisa – samozapošljavanje – subvencije je dobilo 50 lica, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 15 miliona dinara;

– za zapošljavanje nezaposlenih lica subvencije u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara dobilo je 28 poslodavaca, koji će zaposliti 60 nezaposlenih lica.

– Pokrajinska vlada izdvojila je ove godine dvostruko veća sredstva nego prethodne za ovu namenu. Po prvi put u Srbiji finansirali smo i prelazak zaposlenih lica sa određenog na neodređeno vreme, i ti ljudi danas imaju sigurniju budućnost – izjavio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *