POZIV NA RADIONICU O PRINCIPIMA ARHUSKE KONVENCIJE

Gradske vesti

U petak, 1. jula u 17 časova, u prostorijama Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici biće održana otvorena radionica sa temom: „Arhuska konvencija – značaj i primena njenih principa na nivou lokalne samouprave“.

Arhuska konvencija je međunarodni sporazum kojim se utvrđuju prava u vezi sa životnom sredinom kao pouzdana osnova za uključivanje građana u politike životne sredine, a čime se potvrđuju naše obaveze prema budućim generacijama.

Osnovna načela konvencije su: 1) Pravo građana na informisanost – tačne informacije o pojavama i aktivnostima koje mogu imati uticaj na kvalitet životne sredine; i 2) Pravo da građani učestvuju u donošenju odluka o životnoj sredini na lokalnom nivou.

Radionica je otvorena za sve zainteresovane građane Sremske Mitrovice i održava se u okviru projekta ODRŽIVI RAZVOJ ZA SVE – PLATFORMA ZA LOKALNI DIJALOG, koji sprovodi Grad Sremska Mitrovica u partnerstvu sa NVO „Regionalne inicijative Srema“. Projekat finansira švajcarska organizacija HELVETAS uz pomoć Švajcarske razvojne agencije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *