AUDICIJA ZA UČESTVOVANJE U PERFORMANSU KOJI ĆE U SEPTEMBRU BITI ODRŽAN NA SPOMEN GROBLJU

Gradske vesti

U utorak 5.jula, sa početkom u 10 sati, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ biće održana audicija za performans koji će u septembru biti održan na Spomen Groblju, a povodom 80 godina od zločinačke akcije Viktora Tomića u Sremu.

Audiciju će voditi istaknuti reditelj Miroslav Benka i tom prilikom odabraće glumce i statiste koji će uzeti učešće u obeležavanju tog tragičnog događaja za naš grad.

Ove godine Sremska Mitrovica će dostojno obeležiti 80. godišnjicu velikog stradanja srpskog stanovništva u Sremu, pa se ovim povodom pozivaju svi zainteresovani Mitrovčane i Mitrovčanke koji imaju želju da učestvuju, da dođu u pozorište i uzmu učešće u audiciji.

Poseban poziv se upućuje ustanovama kulture, udruženjima građana iz oblasti kulture, da se odazovu pozivu Miroslava Benke i tako pomognu da se ukaže poštovanje hiljadama Sremaca i Sremica stradalih u odbrani časti i slobode naše ravnice, stoji u saopštenju na Fejsbuk stranici Grada Sremske Mitrovice.

U Muzeju Srema početkom septembra biće otvorena izložba vezana za događaje koji su se dogodili leta 1942. godine u Sremskoj Mitrovici, koju pripremaju kustosi muzeja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *