REKONSTRUKCIJA TOPLOVODNE MREŽE U ULICI JEVREMA VIDIĆA

Gradske vesti

U skladu sa poslovnom strategijom JKP Toplifikacija i sa planiranim radovima na zameni dotrajale toplovodne mreže, u Ulici Jevrema Vidića u Sremskoj Mitrovici u toku su radovi na rekonstrukciji postojećeg toplovoda, kao i postojećih pumpnih stanica u primarne toplotne podstanice u objektima broj 6 i 10 u ovoj ulici.

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji postojeće sekundarne mreže i toplovodnih priključaka za višestambene objekte u Ulici Jevrema Vidića 6 i 10, koji su se toplotnom energijom snabdevali iz toplotne podstanice smeštene u objektu na adresi Svetog Stefana 13.

Službi održavanja JKP Toplifikacija je nakon privatizacije objekta bivše Modne kuće, pristup toplotnoj podstanici u tom objektu bio otežan. Takođe postoji opravdana bojazn da bi bilo kakva intervencija u toplotnoj podstanici ili na toplovodu koji prolazi kroz objekat bila teško izvodljiva, što bi moglo da ugrozi isporuku toplotne energije za grejanje objekata broj 6 i 10 u Ulici Jevrema Vidića.

– Da bismo predupredili ove neželjene situacije i da bismo obezbedili pouzdano snabdevanje toplotnom energijom ovih objekata pristupili smo rekonstrukciji postojećih pumpnih stanica u indirektne toplotne podstanice i izgradnji primarnih toplovodnih priključaka do svakog od ova dva objekta – izjavio je direktor JKP Toplifikacija Slavko Sladojević prilikom obilaska radova.

Radove izvode dve firme iz Novog Sada, a ukupna vrednost ove investicije koja se finansira iz budžeta JKP Toplifikacija je oko 12 miliona dinara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *