MIROVIĆ: ZA BOLJE USLOVE STANOVANJA 197 VIŠEČLANIH PORODICA U VOJVODINI 250 MILIONA DINARA

Društvo

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je ugovore porodicama iz Vojvodine sa troje ili četvoro dece koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja.

Ugovore je dobilo 197 višečlanih porodica, a za ovu meru populacione politike Pokrajinska vlada je ove godine obezbedila 250 miliona dinara. Za kupovinu nekretnine pomoć je dobilo 17 porodica, dok će 180 porodica dobijenim sredstvima adaptirati ili dograditi kuću ili stan.

Predsednik Mirović je ovom prilikom poručio roditeljima da se divi njihovoj želji i upornosti da ostanu u našoj zemlji, da se bore, da dobiju divno potomstvo i budu jedni od onih koji doprinose rešavanju našeg najvećeg nacionalnog problema – a to je natalitet.

– Vi ste oni koji će obezbediti budućnost našoj zemlji svojom borbom i svojim zalaganjem da uvećate svoje potomstvo i time nas osigurate da ne nestanemo – kazao je predsednik Mirović.

On je dodao da je Pokrajinska vlada od uvođenja ove mere pronatalitetne politike 2018. godine stalno povećavala iznose za ovu namenu, u nameri da porodicama u Vojvodini pruži novu nadu i energiju i obezbedi bolje uslove za život.

– Do sada smo izdvojili 778 miliona dinara, čime su obezbeđeni bolji uslovi stanovanja za 700 porodica – kazao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić kazao je da je ova demografska mera pažljivo kreirana, te da će se u narednom periodu pokazati koliko je značajna. U prilog tome govori i činjenica da su i drugi nivoi vlasti uveli sličan vid podrške. Vuletić je podsetio na to da Pokrajinska vlada izdvaja sredstva i za pomoć nezaposlenim majkama koje rode treće ili četvrto dete, tokom trajanja porodiljskog odsustva, zatim za biomedicinski potpomognutu oplodnju, kao i za materinski dodatak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *