Aleksandar Šapić: Na uklanjanje grafita i komunalni red neće uticati presude Haškog tribunala

Politika

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je povodom saopštenja Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, koja je zatražila uklanjanje murala sa likom Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, da ne zna da li je Mladić tokom rata počinio ratne zločine, ali da zna da je branio srpski narod u Bosni i Hercegovini.

Šapić je istakao da je Haški tribunal za njega izgubio kredibilitet kada je oslobodio hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača, bivšeg ratnog komandanta Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića, te nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, mnogo ranije nego što je osudio Ratka Mladića.

– Ne znam ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nisam bio. Ono što znam, jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam – izjavio je Šapić.

On je istakao da možemo da govorimo o grafitima u Beogradu i komunalnom redu uvek, ali da moli javnost da u te stvari ne mešate Haški tribunal i njegove presude.

– U tom slučaju ste na pogrešnoj adresi i moraćete da sačekate nekog drugog gradonačelnika da dođe na moje mesto i ispunjava vam te vrste „haških“ želja – poručio je Šapić.

Foto: sapic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *