ZAVRŠEN JE 18. SREM FOLK FEST. PREKO 700 IZVOĐAČA ZAIGRALO NA ŽITNOM TRGU

Gradske vesti

Završen je 18. po redu Srem Folk Fest. Žitni trg u Sremskoj Mitrovici bio je mali da primi mnogobrojne posetioce, koji su došli da uživaju u tradicionalnim igrama folklornih ansambala. Na ovogodišnjem Festivalu nastupilo je više od  700 izvođača, predstavljenih u 20 folklornih sastava iz osam zemalja sveta. 

Poslednje festivalske večeri, publici su se predtstavili folklorni ansambli iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Istočnog Sarajeva i Meksika.

Organizator Međunarodnog festivala folklora „Srem Folk Fest” je Centar za kulturu „Sirmiumart”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije i Grada Sremska Mitrovica. 

Prema rečima direktora Festivala, Petra Samardžića, sve je proteklo u najboljem redu i utisci su zaista pozitivni i kada je reč o učesnicma i organizatorima, ali i mnogobrojnoj publici. 

Bila je ovo dobra prilika da se u jedno veliko kolo spoje narodi koji sa sobom nose različitu tradiciju i kulturu i da svojim primerom pokažu da je ono po čemu smo drugačiji od ostalih upravo ono što nas spaja. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *